תאונות תלמידים
רוב התלמידים מבוטחים 24/7 בביטוח תאונות תלמידים. ביטוח זה כולל כיסוי ביטוחי מצומצם למקרה מוות כתוצאה מתאונה, לנכות הנובעת מתאונה וכן כיסויים בסיסיים נוספים דוגמת נכות זמנית שהובילה להיעדרות ממושכת מהלימודים או כזו שהצריכה לימוד באמצעות מורים פרטיים וכו'.
יש לזכור כי מדובר בביטוח קטן ומצומצם יחסית, והוא מחריג מתוכו תאונות דרכים וכן נכויות הנגרמות מצלקות (אלא אם יש הצדקה לדרוש חריג).
לציין כי הביטוח מכסה תאונה שאירעה לתלמיד – בכל מקום וזמן, כל עוד מדובר בתלמיד, גם בחופשה וללא קשר למעורבות מערכת הלימוד בתאונה.
לאחר תאונת תלמיד – חשיבות גבוהה להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום, לקבלת תדריך לגבי אופן תיעוד הנזקים ואופן הגשת וניהול התביעה מול ביטוח התלמידים.
כמו כן, וללא קשר לתביעת ביטוח תאונות תלמידים – ניתן לתבוע את הגורם המזיק באופן נפרד (למשל את בית הספר, את הרשות המקומית או משרד החינוך) וכן ניתן לתבוע במקביל ביטוחי תאונות אישיות נוספים – ככל וישנם. לפני הגיע התלמיד לגיל 18 – התביעה תנוהל על ידי ייפוי כוח שימסרו שני ההורים או אם מונה אפוטרופוס אחר לילד, ולאחר גיל 18 – באמצעות ייפוי כוח שימסור התלמיד עצמו.
לציין כי תקופת ההתיישנות בביטוח תאונות תלמידים מתחילה עם הגיע הילד לגיל 18 ובאשר לביטוח, הרי שמדובר בתקופת התיישנות מקוצרת על פי רוב של 3 שנים מהגיע הילד לגיל 18. בתביעות נזיקין – התיישנות שונה.
משרדינו מייצג תלמידים רבים במסגרת ביטוח תאונות תלמידים וכן תביעות נזיקין כנגד גופים שונים, דוגמת רשויות מקומיות שבשטחן נפגעו תלמידים, אם במגרשי ספורט לא תקניים, גני שעשועים שנוהלו ברשלנות ועוד.
תביעת ביטוח תלמידים
על פי חוק, כל ילד מגיל גן (גיל 3) ועד גיל 18 מחויב בביטוח תאונות אישיות. פוליסת ביטוח זו מעניקה פיצוי כספי במקרה של תאונה, בין אם היא מתרחשת בבית הספר, בגן או בכל מקום אחר, בכל שעות היום, במהלך כל השנה, לרבות בחגים. אם ילדכם נפגע בתאונה, מומלץ להיעזר בעורך דין המתמחה בתאונות תלמידים שיוכל להעריך את המצב ולהעריך את הפוטנציאל לתביעה משפטית. האחריות לביטוח כל התלמידים עד גיל 18 מוטלת על הרשויות המקומיות, ודמי הביטוח נגבים בדרך כלל מההורים בתחילת השנה. חשוב לציין שגם אם ההורים לא ביצעו את תשלום הביטוח, ילדם עדיין מכוסה במסגרת הפוליסה.
מדוע חשוב להגיש תביעת ביטוח תלמידים
חלק ניכר מההורים אינם מודעים לכך שילדיהם מבוטחים בביטוח תאונות אישיות, המזכה אותם בקבלת פיצוי כספי בגין תאונות המתרחשות במהלך הלימודים או מחוצה להם. במקרים מסוימים, סכומי פיצויים אלו יכולים להיות משמעותיים. חשוב להבין כי הזכות לפיצוי במסגרת ביטוח תלמידים קיימת גם במקרים בהם התאונה נבעה מהתנהגות לקויה, רשלנות של הילד או של ההורים או כל גורם אחראי אחר. במקרים רבים ניתן לקבל פיצוי כפול אם הפגיעה נגרמה עקב פיקוח לקוי במוסד החינוכי או במהלך פעילות צהריים, ברחוב, או עקב מפגעים או ליקויי בטיחות. ילדים שנפגעו במגרשי משחקים עקב תקלות בציוד או מפגעי בטיחות, יקבלו בהצלחה פיצוי הן מהרשות המקומית והן ממדיניות תאונות אישיות. באופן דומה, אם ילד נפגע במהלך רכיבה על אופניים עקב בור או מפגע בטיחותי אחר במדרכה או בכביש, הוא רשאי לתבוע את הרשות האחראית על מצב השטח, בנוסף לתביעת פיצויים באמצעות פוליסת תאונות אישיות.
אל תהססו לפנות בהקדם לאיש מקצוע מיומן
חשוב להבין כי תביעות במסגרת פוליסות תאונות תלמידים יש להגיש בתוך שלוש שנים מהתאונה. אולם מאחר שהתובעים הם קטינים, מגבלת שלוש השנים מתחילה רק בהגיעם לגיל 18, כלומר ניתן להגיש תביעה עד שהילד יגיע לגיל 21. זו אחת הסיבות שיש לפנות אל עורך דין מומחה בתחום, שייתן לכם את הייעוץ הנכון ביותר למקרה שלכם. משרד עו"ד בנבנשתי- פסטינגר, מתמחה בתחום, פנוי אליו לייעוץ.
ליצירת קשר
השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר
מידע נוסף בנושא
תביעת ביטוח בית ספר
כל הילדים בישראל מכוסים בביטוח תלמידים, המעניק פיצוי במקרה של תאונה, גם אם היא מתרחשת מחוץ לשטח בית הספר. ביטוח זה הוא ביטוח תאונות אישיות המיועד במיוחד לתלמידים המציע כיסוי לתאונות שעלולות לקרות לתלמיד המבוטח. ביטוח זה נוגע לתאונות המתרחשות בכל מקום בארץ, בכל שעות היום, הן בשטח בית הספר והן מחוצה לו. חשוב לציין כי ביטוח תאונות תלמידים מכסה גם תאונות שאינן קשורות לבית הספר. כל אדם הכפוף לחוקי חינוך חובה, החל מגיל 3 עד 18, מבוטח אוטומטית בביטוח תלמידים. בנוסף, הכיסוי כולל הורים שמתנדבים בפעילויות בית ספריות ונפגעים בתאונה. תביעת ביטוח בית ספר, מגישים רק באמצעות עורך דין המומחה בתחום.
מתי מגישים תביעת ביטוח בית ספר
אם ילדך נפגע בתאונה, אנו ממליצים לנקוט בצעדים הבאים:
- פנה לעורך דין המתמחה בתביעת ביטוח בית ספר, לבקשת הכוונה. במקרים מסוימים, ניתן לקבל פיצוי ממספר מקורות. הצוות שלנו יכול לייעץ לך מי יכול לשאת באחריות במקרה של תאונה וכיצד להשיג פיצוי מרבי. כמו כן, נעניק לך הנחיות לגבי פעולות שניתן לבצע להעלאת אחוזי הנכות.
- ייתכן שיהיה צורך להעריך את פגיעת הילד, זאת נעשה על ידי רופא מומחה, שיוכל לתת חוות דעת מומחה לגבי כל נכות מתמשכת.
- יש לוודא את פרטי פוליסת ביטוח התלמידים שבידי המוסד החינוכי. ניתן לזהות את האחראי לענייני ביטוח באתר משרד האוצר.
לאחר שננקטו צעדים אלו, ניתן להמשיך למילוי טופס תביעה ולהגישו לחברת הביטוח להמשך טיפול.
עורך דין מומחה יעשה את כל ההבדל
אין ספק שכל אדם פרטי יכול לפנות אל הגורמים המתאימים לתבוע את ביטוח בית הספר, אולם תביעה המוגשת ומטופלת על ידי עורך דין מומחה בתחום, עושה את כל ההבדל. על מנת לקבל את הזכויות והפיצויים המגיעים לכם פנו אל משרד מקצועי ומנוסה כמשרד עו"ד בנבנשתי- פסטינגר, שם יסייעו לכם לקבל את כל זכויותיכם.