ליצירת קשר השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    נהיגה בשכרות

    נהיגה בשכרות היא אחת מעבירות התעבורה החמורות והמסוכנות בפקודת התעבורה, ולא בכדי המחוקק קבע לגביה ענישת מינימום של פסילת רישיון הנהיגה לפחות לשנתיים, בנוסף לרכיבי ענישה אחרים. המסוכנות בנהיגה בשכרות טמונה בירידה דרמטית ביכולתו של הנהג לפעול בשיקול דעת, להגיב נכון ובזמן הקצר ביותר לאירועים תוך כדי נהיגה וחמור מכך נקיטת פעולות בלתי רציונאליות עד כדי סיכון של ממש לנהג עצמו ולמשתמשי הדרך.

    בישראל נקבע רף רמת אלכוהול בגופו של נהג שמעליו נחשב הנהג כשיכור, והמדידה ניתנת על ידי דגימת 100 מ"ל דם או ליטר של אוויר נשוף. שוטר רשאי לדרוש מכל נהג, גם ללא כל חשד סביר, ליתן דגימה לבדיקת שכרות בכל שעה ביממה ובכל דרך. סירוב לשתף פעולה ולמסור דגימה לבדיקת אלכוהול מעמידה את הנהג בסטטוס של מי שנהג כשהוא שיכור, וחובת הפרכת השכרות חלה עליו, ואם לא די בכך הרי שהנהג יחשב כשיכור ברף העליון של שכרות.

    נטילת דגימת דם

    נטילת דגימת דם תבוצע במוסד רפואי מוכר על ידי מי שהוסמך לכך, ותועבר למבחנה יעודית הנמצאת ברשות משטרת ישראל. מבחנה זו תועבר למכון לטוקסיקולגיה בבית החולים בתל השומר לבדיקת רמת האלכוהול, שתכין חוות דעת משפטית לגבי התוצאה, שככל ותראה כי רמת האלכוהול מעל 50 מ"ג ב-100 מ"ל דם יוגש כתב אישום כנגד הנהג בגין נהיגה בשכרות.

    נטילת אוויר נשוף

    משטרת ישראל נוהגת לבצע אכיפה כנגד נהיגה בשכרות על ידי מכשיר "הינשוף", שאמינותו קיבלה משנה תוקף על ידי בית המשפט העליון. בשיטת מדידה זו הנהג נידרש לנשוף לתוך הינשוף באמצעות צינורית ופיה, ולאחר שמילא נפח אוויר בן ליטר אחד, הינשוף עורך בדיקה ומדפיס פלט עליו מתקבלת תוצאה מספרית. כל פי החוק תוצאה הגבוהה מ- 240 מקרוגרם מעידה כי הנהג היה שיכור בעת שנהג. המשטרה מבצעת אכיפה בפועל החל מתוצאה של 290 מיקרוגרם בליטר אוויר נשוף.

    משטרת ישראל נוהגת לערוך לנהגים בדיקת אנדיקציה מקדימה לשכרות באמצעות מכשיר "הנשיפון", טרם ביצוע בדיקת השכרות על ידי מכשיר הינשוף. זוהי אמנם בדיקת נשיפה למכשיר (שאיננו הינשוף) לאנדיקציה בלבד על מנת לבחון אם קיימת כלל רמת אלכוהול בגופו של הנהג, ולפי זאת יוחלט על המשך הטיפול בנהג, בין אם לשחרורו על אתר ובין אם לביצוע בדיקת אלכוהול באמצעות ינשוף או דגימת דם.

    נמצא שנהג נהג עת שהוא שיכור, תופסק הנהיגה על אתר והוא יוזמן בדרך כלל לשימוע בפני קצין משטרה שבידיו נתונה סמכות מנהלית לפסול את רישיון הנהיגה של הנהג למשך 30 ימים, ואף לאסור את השימוש ברכב בו בוצעה העבירה למשך 30 ימים.

    התמודדות עם אישום של נהיגה בשכרות מחייב ידיעה מעמיקה בדיני התעבורה, בסדרי הדין הפלילי ואף הבנה מעמיקה בהפעלת מכשיר הינשוף. עבודה נכונה, שיטתית, מקצועית תוך ניתוח מרקם הראיות כל אחת בנפרד ובה בעת את כולן יחד, יש בה בכדי לערער את הראיות ואת הפעלת הינשוף עד כדי יכולת לנהל מו"מ עם התביעה המשטרתית באשר לחומרת האישום.

    עורך דין נהיגה בשכרות

    במשרדינו בנבנשתי פסטינגר, עו"ד אבי בנבנשתי הינו בעל ניסיון רב שנים בתחום התעבורה, לאחר שירות של כ- 25 שנים במשטרת ישראל בתפקידים שונים לרבות הפעלת מכשור אכיפה (ממל"ז וינשוף) וחקירת תאונות דרכים, מייצג בהצלחה רבה לקוחות רבים בעבירות של נהיגה בשכרות

    עורך דין נהיגה בשכרות מומלץ

    ציינו כבר שרוב הציבור אינו בקיא ברזי המשפט ועל כן קיים קושי בייצוג עצמי בבית המשפט, והדבר נכון במיוחד בעבירות כגון נהיגה בשכרות. הידע הקיים בציבור אינו מספיק, וחשוב לנו לציין שהוא לרוב מוטעה ומטעה, וללא ליווי של עורך דין מקצועי בתחום התעבורה הסיכוי להינזק באופן דרמטי גבוה למדי.

    עורך הדין נהיגה בשכרות הנוטל על עצמו יצוג של לקוח המואשם בנהיגה בשכרות חייב שידע לנתח את הראיות בתיק, לזהות את הכשלים, לתרגם אותם ליתרון הגנתי עבור הלקוח ולבסוף יוכל לקעקע את התשתית הראייתית שהתביעה מנסה להציג בפני בית המשפט על מנת להרשיע במיוחס באישום. כל התפשרות על יצוג שאינו עונה על האמור עלול לגרום לנזק וענישה חמורה ללקוח.

    החשיבות של ייצוג על ידי עורך דין נהיגה בשכרות

    ככלל ענין משפטי איננו ענין פעוט של מה בכך, ברוב המכריע של עניינים משפטיים שמתעוררים נדרש ידע מקצועי רחב והבנה של התחום המדובר וזאת על מנת לנקוט פעולות נכונות ומותאמות לסוגיה הנדרשת, ולהימנע מטעויות שעלולות להביא להפסדים ולנזקים חמורים.

    קל וחומר כשמדובר בעבירות שיש בצידן עונשים מוחשיים בין אם קנסות, במקרה הקל, דרך פסילת רשיון הנהיגה ואף מאסרים. פניה לעורך דין כמוה פניה לבעל מקצוע בכל תחום שנדרש בו מענה. החוכמה, כאמור לעיל, לפנות לסיוע של עורך דין בתזמון הנכון לפני קביעת טעויות כמצב קיים, אך בכל מקרה גם אם נעשו טעויות רצוי מאוד לפנות לייצוג על מנת שלא להוסיף טעויות ולא להחמיר ולהרע את המצב המשפטי הקיים.

    עבירות נהיגה בשכרות

    ההמלצה העקרונית היא שכששותים אלכוהול לא נוטלים כל סיכון ולא נוהגים!

    אך אם נהג צרך אלכוהול ועלה לנהוג לאחר מכן ונעצר לבדיקת אלכוהול על ידי שוטר מומלץ ואף רצוי מאוד עד לכדי חובה ליצור קשר עם עורך דין שמכיר ועוסק בדיני התעבורה ובעל ניסיון בייצוג בעבירת נהיגה בשכרות. יודגש כי רצוי מאוד דבר עם עורך דין כזה עוד בטרם החל ההליך ובטרם נמסרה תשובה ראשונה של הנהג לשוטר.

    אכיפת עבירת הנהיגה בשכרות כוללת מספר רב של פעולות מצד השוטר וקיימת חשיבות מכרעת לביצוע הליך הבדיקה בהתאם לחוק ולנוהל העבודה המשטרתי. עורך דין עורך דין נהיגה בשכרות שעוסק בתחום דיני התעבורה, מכיר ומבין את רזי החוק ונוהל האכיפה, ידע לבחון את הראיות הקיימות וידע להסיק עד כמה האכיפה בוצעה כראוי ולתת יצוג מיטבי ללקוח.

    ליצירת קשר

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר




      מידע נוסף בנושא

      עו"ד נהיגה בשכרות

      נהיגה בשכרות כשלעצמה הינה מסוכנת ביותר בשל היותו של הנהג, על אף שהוא אינו מודע לחסרון, במצב חסר בעירנות ואף לוקה בירידה משמעותית באיכות וזמן התגובה בעת הנהיגה.

      נהיגה בשכרות הינה אחת מעבירות התעבורה החמורות בפקודת התעבורה. לא בכדי קבע המחוקק עונש מינימום של פסילת רישיון הנהיגה לשנתיים למי שהורשע בעבירה של נהיגה בשכרות. החוק בישראל אינו אוסר לחלוטין נהיגה לאחר צריכת אלכוהול אלא מגדיר רף מקסימלי לרמת אלכוהול המותרת בדמו של נהג,כשלמעל לרף זה יחשב נהג כשיכור. הבעיה שאין לנהג בישראל שצרך אלכוהול ועתיד לנהוג, כל דרך למדוד את רמת האלכוהול בדמו. כך שלמעשה נהג ששתה מנת אלכוהול אחת בלבד אין ביכולתו לדעת אם הוא מתיישב מאחורי ההגה ומבצע עבירה חמורה או לא. לכל אדם רמת ספיגה שונה בגופו, קצב חילוף חומרים שונה, והשפעה שונה של משקה אלכוהולי על התנהגותו.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן